Laminaat & Parket

Parket

Met de keuze voor parket kiest u voor een vloer die een warme, sfeervolle uitstraling combineert met een praktisch gemak, kwaliteit en duurzaamheid. Eenmaal gelegd is parket een zeer stabiele vloer, dit komt door de solide opbouw van verschillende lagen hout. Deze lagen zijn haaks op elkaar geplaatst waardoor een minimale werking van het parket gegarandeerd is. De toplaag van het parket heeft een dikte van circa 4 mm massief hout, welke gelakt of geolied is afgewerkt en in talloze soorten hout kan worden uitgevoerd. Door de dikke toplaag kan de vloer meerdere malen geschuurd worden. Onder parket kan ook vloerverwarming worden toegepast, mits deze vloerverwarming als bij verwarming functioneert en niet als hoofd verwarming.

De uitstraling van parket schept een warm en een gedempte stemming, door licht en warmte. De samenstelling van hout heeft een zeer isolerende werking voor zowel geluid als temperatuur. Parket is gemakkelijk en goedkoop te onderhouden voor het dagelijkse onderhoud volstaat een stofzuiger of een licht vochtige dweil. Dankzij de dikte van de toplaag is het mogelijk het parket te herstellen door op te schuren, een beschermlaag aanbrengen en daarna vernissen of oliën.

Laminaat

Verbeterde fototechnieken en productie technieken hebben ertoe geleid dat laminaat haast niet meer van echt te onderscheiden is. Knoesten, nerven en spijkergaten: het is er allemaal. Naast bijvoorbeeld een velling is de vloer meestal ook voorzien van een zichtbare en voelbare houtstructuur.

De voordelen van een laminaatvloer zijn: slijtvast, sterk, hygiënisch, bestand tegen de meeste vlekken en zijn kleurecht. Een laminaatvloer is niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals badkamers. De toplaag van de laminaatvloer is waterbestendig maar de onderkant kan na verloop van tijd gaan zwellen als het in aanraking komt met water.